Viktoria rasar mot nedsläckt kultur

Victoria är en prinsessa som en gång ska blir drottning. Som sådan har hon förstås inte mycket inflytande på politiken i Sverige men ändå så har hon ju det. För det vet ju alla att det som en kunglighet säger är lite extra speciellt. Lite som Drottning Elizabeths fantastiska uppvisning i hur man skapar fred eller Eddie Vedders hantering av rök och eld.

Kronprinsessan går nu öppenhjärtig ut i en intervju med SvD där hon talar om hur förfärligt det var med nedsläckningen av svensk kultur på grund av en pandemi. Kronprinsessan rasar. Kulturen ligger henne varmt om hjärtat. Precis som den har gjort för alla tidigare kungligheter i Europa och resten av världen. En kunglighet behöver ju underhållning efter middagen!

Men Victoria kan inte ge sitt godkännande till all svensk kultur. Hon är tveksam om den nya svenska serien The Crown. Den skulle ju kunna verka negativt för henne och de andra som lever på slottet eller livnär sig på slottets behov. Detta har prinsessan inte själv sagt och är en gissning av Culture.se.

Som vilken hundägare som helst

Victoria fortsätter sin väg där hon försöker framstå som tjejen i lägenheten bredvid. Hon kommer med hund och plockar hundbajs. Precis som alla andra. Men kultur är ju en annan sak. Där säger prinsessan ifrån för det är hennes rätt som influencer av rang.