Eddie Vedders stämband skadade av bränder i Frankrike

Just nu har sångaren i bandet Pearl Jam röstproblem. Han har nämligen skadat sina stämband i Frankrike där det brinner. De vilda bränderna i Frankrike ställde till det för det populära grungebandet från Seattle i USA då de stod på scen utomhus nära Paris.

Bandet meddelade via Instagram att hettan, dammet och röken från bränderna skadade Eddie Vedders stämband. Han gick till farbror doktorn och fick Frankrikes bästa behandling för rocksångare som har inhalerat en massa rök av ett slag han inte tål men det hjälpte inte hela vägen.

Trots att Veddies sångstil är av den rökigare sorten så har bandet bestämt sig för att ställa in. Eddie vill spela men då han är utan röstförmåga så går det inte. Det är konserten i Wien som kommer att drabbas och även den som skulle spelas i Prague.

Så Frankrikes bränder har alltså förstört det för fans i flera grannländer på ett sätt som kanske kommer att bli svårt att förlåta. Eddie får fortsatta behandlingar för stämbanden och man hoppas att han snart kommer att vara återställd så att deras tour kan fortsätta som planerat.

Hur det kommer att gå vet ingen. Men det kan tänkas att det ändå blir konserter i Europa då Eddie försöker och bränderna i Frankrike inte verkar sprida sig till fler länder. Tills dess kan besvikna fans se lite närmre på live shopping online som lär ha en tröstande effekt för många…