Nu kan du live-shoppa på Youtube!

Youtube är ju plattformen som är känd för att fungera som ett alternativ till TV och mer. Men nu vill Youtube vara mer än en plats för politiskt korrekta videos och kattfilmer. De har dragit igång ett samarbete med Shopify för att erbjuda livestream-shopping.

TikTok är en annan plattform som har gett sig på detta område men som gett upp. De insåg nämligen att det inte fanns ett så stort intresse bland deras konsumenter för den här typen av live-shopping.

Vad är live shopping?

Live shopping är en form av event där de som ser på kan köpa produkter direkt från den som sänder livestreamen. Det blir lite som en live version av influencers försäljning på sina hemsidor. Här kommer levande bilder att visa produkterna och så går det att interagera live via chatt.

Detta för onekligen tankarna till TV-shop fast med interaktiviteten då förstås. Youtube kommer att göra det möjligt för de som skapar innehåll på Youtube att koppla videokontot till deras Shopify-butik. Med andra ord kommer influencers som använder sig av Youtube att kunna sälja mycket mer på ett enklare vis.

Möjligheten kommer att ges till kanaler som godkänns av Youtube och som inte är märkta som innehåll för barn. Det hela kommer givetvis att vara politiskt korrekt och i enlighet med rådande konsesus. Vi kan lita på att Youtube fortsätter att leda oss i rätt riktning så att vi inte riskerar något som vore felaktigt!