Ivana Trump dog vid 73 års ålder

Ivana Trump föll ner för trappen i sitt hem i New York och dog. Hon fick allvarliga skador i överkroppen och överlevde inte fallet. Ivana blev känd för sitt äktenskap till Donald Trump som senare blev USAs president. Hennes barn beskrev henne efter döden som en stark kvinna, affärskvinna och atlet.

När Ivana och Donald möttes var hon en modell. Deras äktenskap var fullt av bråk och de var mycket kända under 1980-talet. Det var Ivana som kallade Donald för The Donald. Dera skilsmässa blev känd men mindre känt är att de senare blev vänner igen. Så pass att Ivana erbjöds en titel i Donald Trumps administration som ambassadör för Tjeckien.

Ivana tog inte detta jobb då hon insåg att det skulle ta för mycket av hennes tid.

Hur kunde de förbli vänner?

Ivana har beskrivit skilsmässan som brutal. Men när den var över så var också bråken över och de höll kontakten. Ivana och Donald pratade varannan vecka men Ivana var försiktig med att inte såra Donalds nya fru och höll det hela diskret.

Ivanas död var en olycka och det fanns ingen anledning till att misstänka något brott i samband med hennes fall nerför trappan. Familjen Trump sörjer henne tillsammans med vänner och fans.