Ekologiska kläder

Ekologiska kläder har blivit populärt för idag har vi ett större intresse av miljöfrågor. Med detta kommer också medvetenheten kring klädtillverkning, likväl efterfrågan på hållbara kläder. Till exempel är vi mer intresserade av hur kläder tillverkas och vad för typ av material som används. Miljövänliga kläder kännetecknas bland annat av vad för material de är gjorda i.

Mer om Ekologiska kläder

Här kommer de vanligaste materialen du kan hitta i eko-kläder.

  • Ekologisk ull (Från ekologiska fårfarmar)
  • Ekologisk bomull (Odlas utan bekämpningsmedel)
  • Hampa (Utan bekämpningsmedel)
  • Bambu

Eko-kläder till bättre pris

Men miljövänliga kläder är oftast dyrare därför att det inte produceras kläder i samma stora mängd som det görs på stora klädfabriker. Material som används för att tillverka en ekologiskt produkt är odlade på gårdar som är krav-märkta, fairtrade märkta osv. Personal får också bättre arbetsförhållanden. Alltså är inte lika slitsamt att jobba här och man får även bättre betalt.

Men det finns aktörer på marknaden som har eko-märkta kläder till väldigt låga priser. Till exempel finns ett stort utbud inom ekologiska barnkläder online. Utbudet är stort inom ekologiska kläder till kvinnor och män också.
Ali Express levererar priset och kläder som de då kallar organic clothes. aliexpress

Vad finns mer?

På Ali express finns inte bara ekologiska kläder. Man kan köpa löst tyg för att sy egna ekologiska kläder.
Marknaden är stor, och på denna sida kan du hitta det mesta. Här finns också något som växt sig stort de sista åren, Ekologiska leksaker!

Klicka in och spara tusenlappar på att handla hållbara kläder! Ali´s produkter kan vara så mycket som upp till 90& billigare än med jämförbara aktörer i Sverige.

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.