90-tals kläderna vi minns!

90-tals kläder är tillbaka! I alla fall på festerna. Det är många som idag har tema på sina fester med just 90-tals kläder. (Också kallat retrokläder) Visst tycker vi att det är jätte kul, men dessvärre när vi står där och ska bestämma outfit minns vi däremot inte vilka kläder som kännetecknar detta på bästa sätt. Även de nittiotalister i samhället idag kan också behöva en reminder om hur kläderna och utsmyckningen såg ut. Vill du snabbt minnas 90talsmodet? Låt oss då gå igenom dessa med dig för att du ska känna dig säker när du dyker in med dina festliga nittiotalskläder!

Mer om 90 tals kläder

90talet var glatt och fartfyllt, de som följde modet dessa år var också riktiga stilikoner men vi får inte förakta vardagsmänniskan. 90 tal vardagen var inte lika färgsprudlande. Bruna byxor, beiga tröjor och klassiska vita t-shirts var en färgkombo som inte var så färgglad men däremot väldigt aktuell. Söker man efter mer färg i kläder från förr får du dessvärre backa till 50-talet. Läs mer om det hos oss här

Basen till att lyckas med 90-talskläder

 • High Waist byxorna! – Höga, gärna ljusa jeans.
 • Randiga utsvängda byxor – Funkar lika bra i rött (Lackade)
 • Body – Liknande baywatch baddräkt
 • T-shirt under en klänning – Smala axelband, bara så 90-talet
 • Magtröja – riktigt nittiotal och även återkommande idag
 • Jazzbyxor – Gärna Adidas och de som går att knäppa upp i sidan

Med dessa plagg ovan kommer du alltså långt och de flesta förknippar också detta hårt med 90-tals kläder och retro kläder. Och visst känner vi igen oss? Mycket av dessa klädesplagg från förr har kommit tillbaka idag. Höga byxor och magtröja funkar med för alla fina sommar kvällar. Du kan också läsa mer om det under vår kategori sommarkläder.

Bästsäljande baywatch bodyn här!

Accessoarer till din outfit

Minst lika viktigt är hur du pyntar resterande kropp och kläder för att få till den bästa nittiotals outfiten. More is more som 90-talets melodi var och det kan aldrig bli för mycket av det goda. Med mycket färger och mycket plast så är du hemma i 90-tals andan igen.

 • Det viktiga kompishalsbandet – det vi idag benämner chokerhalsband
 • yin och yang! – halsband eller armband, vad som helst bara det var yin och jang
 • Navel piercing – finns som fusk idag för dig som inte har (snyggt till magtröjan)
 •  Plastarmband i neon – superviktigt inför festen
 • Mini-ryggsäck – glöm ej att den ska sitta långt ner mot rumpan
 • Buffalos skor – väldigt inne idag igen bland rave kulturen

Hitta billiga nittiotalskläder online

Eftersom modet kommit tillbaka är det väldigt lätt att hitta dessa kläder online och slippa springa i butikerna. Men det gäller dock att hitta dem till ett bra pris. Och vi har såklart svept över nätet och hittat den absolut bästa sidan med de billigaste 90-tals kläderna.

Ali express har ett stort utbud för dig att kolla igenom! Här kan du bläddra sida efter sida och fylla varukorgen med de kläder som passar dig, och dessutom med riktigt bra och billiga priser! Men glöm ej att dessa kläder även är inne idag, alltså behövs de inte enbart för temafest utan du kan också kombinera dessa i din vardag för att föja modet i modern tid. Och kom ihåg att handla dina nittitals accesoarer som också kommit tillbaka starkt (såsom halsband) och även de små ryggsäckarna. Likväl läppstift och nagelack, också plast armband och nyckelringar.

 

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.